Salami

För att samla in pengar till vårat projekt har vi valt att sälja salami.
Den är 42 cm Lång och priset för dem är 165 kr.
Vi vill gärna att folk ställer upp och stödjer vårat projekt och köper sig en salami eller två.

Komentera om du är intresserad eller skriv mail på [email protected]

Här nedan är lite info om salami.

Info tagen från
http://www.delikatesskungen.se/pages.aspx?r_id=46188

Vitlöksalami:
100 gram färdig salami tillverkas av 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött (Det innebär att 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött är den ursprungliga mängden kött som används för att tillverka 100 gram salami. Under rökningen och torkprocessen tappar salaminvikt och därför är den ursprungliga köttmängden högre.)

Ingredienser: kalkonkött, fläskkött, koksalt, maltodextrin, kryddor, druvsocker, antioxidationsmedel: askorbinsyra, natriumaskorbat, kryddextrakt, konserveringsämne: natrumnitrit, kaliumsorbat. Kallrökt och lufttorkad.
Till kryddblandning: 5,5 % vitlök, gelatin och citronsyra.
Vikt 800 gram. 42 cm lång. Fetthalt: 100 gram salami innehåller 28 gram fett. Hållbarhet minst 2,5 månader och går att frysa.
Kan innehålla spår av laktos eller senap (används inte vid denna produktion, men vid tillverkning av andra produkter hos tillverkaren).

Pepparsalami:
100 gram färdig salami tillverkas av 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött. (Det innebär att 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött är den ursprungliga mängden kött som används för att tillverka 100 gram salami. Under rökningen och torkprocessen tappar salamin vikt och därför är den ursprungliga köttmängden högre.)
Ingredienser: kalkonkött, fläskkött, koksalt, maltodextrin, kryddor, druvsocker, antioxidationsmedel: askorbinsyra, natriumaskorbat, kryddextrakt, konserveringsämne: natrumnitrit, kaliumsorbat. 28 % fett. Kallrökt och lufttorkad.
Till kryddblandning: 3,5 % peppar, gelatin och citronsyra.
Vikt 800 gram. 42 cm lång. Fetthalt: 100 gram salami innehåller 28 gram fett. Hållbarhet minst 2,5 månader och går att frysa.
Kan innehålla spår av laktos eller senap (används inte vid denna produktion, men vid tillverkning av andra produkter hos tillverkaren).

Kryddsalami:
100 gram färdig salami tillverkas av 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött. (Det innebär att 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött är den ursprungliga mängden kött som används för att tillverka 100 gram salami. Under rökningen och torkprocessen tappar salamin vikt och därför är den ursprungliga köttmängden högre.)
Ingredienser: kalkonkött, fläskkött, koksalt, maltodextrin, kryddor, druvsocker, antioxidationsmedel: askorbinsyra, natriumaskorbat, kryddextrakt, konserveringsämne: natrumnitrit, kaliumsorbat. 28 % fett. Kallrökt och lufttorkad.
Till kryddblandning: 4,2 %  (peppar, paprika, lök och vitlök)
Vikt 800 gram. 42 cm lång. Fetthalt: 100 gram salami innehåller 28 gram fett. Hållbarhet minst 2,5 månader och går att frysa.
Kan innehålla spår av laktos eller senap (används inte vid denna produktion, men vid tillverkning av andra produkter hos tillverkaren).

Övrigt om salamin:

Allergiker: Fri från soja, gluten, mjölprodukter, ägg. Kan innehålla spår av senap och mjölksocker (Laktos).
Tillverkningsland: Tyskland.
Köttråvaror: Från Tyskland, i vissa fall från Danmark
Fetthalt: 28 gram per 100 gram färdig produkt.
Köttmängd: 100 gram färdig salami tillverkas av 78 gram kalkonkött och 71 gram fläskkött.
Salamin är kallrökt, lufttorkad.
Vikt: 800 gram
Längd: 42 cm
Tjocklek: 5,5 cm
Hållbarhet: Minst 2 månader och går att frysa upp till 6 månader (salamins yttre kryddor skall vara torra före frysning för att inte kryddorna skall lossna efter frysning).
Förvaring: Trivs bäst i 10-14 grader, men går även bra i svalare utrymme.

Per 100 gram färdig salami:  Kolhydrater 1 gram, Kcal 365, Kj 1478. Protein 25 gr.

Försäljningspris: 165 kronor styck




Kommentarer

Här skriver du en rad eller två till mig:

Du heter?
Kom ihåg mig?

Din mail: (bara ja som ser den.

Har du en blogg/hemsida:

Vad har du på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0